Este un inel de logodnă sau o pereche de verighete un simbol social?

Este cunoscut atât la nivel național, cât și internațional faptul că un inel de logodnă sau o pereche de verighete este un simbol social. Ce înseamnă asta mai exact? Asta înseamnă că, fără dar și poate, inelul de logodnă achiziționat, dar și verighetele te pot poziționa pe un anumit nivel ierarhic. Tu pe care te încadrezi? Ești un adept al verighetelor care preferă verighete ieftine sau verighete scumpe, precum verighetele diamant? Diferitele și feluritele modele verighete permit fiecărui cuplu să-și evidențieze poziția socială. Acest aspect este remarcat în principiu prin prisma pietrelor pe care inelul de logodnă sau verighetele le au sau prin prisma gravurii și a prețului acestora.

În timp ce inelele de logodnă mai ieftine te plasează pe o poziție inferioară, superioară acesteia sunt cei care preferă verighetele sau inelul de logodnă foarte costisitor. În esență, merită sau nu merită să cheltuiți atât de mulți bani pe ceea ce vă place? Merită! Totul depinde de gusturi, dar și de bugetul pe care îl aveți alocat în această direcție. Și cel mai important, este ca niciodată să nu vă lăsați afectați de imaginile pe care le evdeți în jur. Nu vă comparați nici cu personalități celebre, nici cu acele persoane care pun foarte mare preț pe bijuterii. Este normal ca, de exemplu, în cazul familiilor regale, accesoriile și bujuteriile să fie de o calitate superioară. Demne de covorul roșu sau de aparițiile în public, verighetele personalităților celebre vor fi mereu fotografiate. Ba mai mult, pe această temă se vor scrie articole și referințe.

Este mai mult decât necesar ca celebritățile să-și păstreze imaginea. Astfel, consemnându-se, vor merge mereu pe variante și modele verighete sau verighete diamant extravagante și vor uita de acele modele verighete ieftine. Desigur și în cazul acestora am putea vorbi despre verighete ieftine. Depinde de fiecare cuplu cum apreciază achiziția făcută. Bugetul este cel care influențează și caracterizează o pereche de verighete ca fiind scumpe sau, dimpotrivă, ieftine.

Încă din Antichitate, inelul a fost un simbol și un etalon al clasei sociale. Se cunoaște în acest sens că bogații erau cei care purtau foarte multe bijuterii, în special din aur, în timp ce clasa de mijloc și cu precădere sclavii, purtau doar inele de fier. Legenda lui Prometeu este cea care descrie cel mai bine această situație. Acolo sunt evidențiate atât obiceiurile oamenilor din clasa înaltă, cât și lucrurile cu care trebuiau să se mulțumească și pe care și le permiteau clasa de mijloc și cea de jos.

Când amintim, de altfel, despre Egipt și despre verighete de aur, amintim în esență chiar despre acei oameni care își permiteau bogății. La fel este și în zilele noastre. Există persoane care preferă și își permit să dea o sumă considerabilă de bani pe verighete și inel de logodnă și persoane care preferă rafinamentul, chiar dacă acesta nu este evidențiat prin preț!