ONU avertizeaza: mai avem doar doi ani pentru a preveni efectele schimbarilor climatice

Numaratoarea inversa a inceput, deja, acum cateva luni. ONU a anuntat ca mai avem doar doi ani pentru a preveni efectele dezastruoase ale schimbarilor climatice, asta venind pe fondul unui alt studiu, care ne anunta ca in doar 45 de ani, am eradicat 60% dintre animalele salbatice ale Pamantului.

Pe data de 10 Septembrie, 2018, Antonio Guterres, presedintele ONU, a publicat un studiu prin care a dorit sa atraga atentia societatii pentru a incepe o lupta pentru salvarea Planetei. Daca nu facem ceva, conform studiului, consecintele SUNT catastrofice.

Mama Natura ne avertizeaza si e timpul sa actionam. Un exemplu clar este ceea ce s-a intamplat acum cateva saptamani, atunci cand un grup de ursi polari a invadat pamanturile Rusiei in cautarea mancarii.”, a declarat Gueterres.

Trebuie sa schimbam actiunile oamenilor inainte de 2020, deoarece nu ne permitem sa trecem pe langa linnia periculoasa de a nu fi capabili sa combatem schimbarile climatice. Nu doar rasa umana ar fi ranita, ci si intregile sisteme naturale care sustin viata umana.

Discursul foarte bun al lui Gueterres a fost tinut in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente internationale. Aici au fost adunati sute de primari din toate orasele lumii, oficiali alesi, companii mari si lideri din Natiunile Unite.

Acesta a fost clar, mentionand ca suntem in fata celei mai mari amenintari din cate poate exista. Cea mai mare provocare pentru omenire este sa devina constienta de acest lucru si sa inceapa sa actioneze intr-un mod corect. „Schimbarea climatica este mult mai rapida decat noi, trebuie sa distrugem aceasta paralizie cat de curand posibil.”, a mai declarat acesta.

Principalele lucruri pe care le putem face este sa oprim defrisarile, sa restauram padurile care au fost distruse de catre om, sa ne schimbam modul in care cultivam si sa devenim constienti de actiunile noastre. Guterres a mai mentionat si ca ar trebui sa schimbam modul in care ne incalzim si racorim, dar si cel in care ne luminam casele.